"Des del balcó de casa" en bona companyia

Abans i després d'aquest Sant Jordi de 2016 s'han succeït diverses presentacions de "Des del balcó de casa", de Pep Quintana, a llibreries emblemàtiques, des de les més recents a les que tenen més història d'arreu del país.

Abans de Sant Jordi el llibre es va presentar a la llibreria del Poblenou No llegiu, que just acabava d'estrenar nou local i que ens va oferir una calurosa acollida. 

A Matarò també vàrem ser magníficament acollits a Doria llibres on van presentar "Des del balcó de casa" els amics de l'autor Miquel Colomer i Joan Safont.

I a Girona la presentació va ser a la històrica Llibreria 22, en concret al nou i acollidor espai que fa un temps disposen com a sala d'exposicions i actes.

Des del balco de casa

El llibre recull 39 rnous relats de Pep Quintana de temàtiques diverses. Cadascun dels contes l'acompanya una il·lustració  de Jordi Darder.

La il·lustració de la portada és de Lluís Danés.

I el pròleg d'Agustí Pons, escriptor i periodista.

En aquests contes de Pep Quintana hi ha autobiografia, crònica, relat, ficcions minimalistes, petites històries d’Arenys-Sinera, situacions quotidianes que acaben esdevenint narracions fantàstiques, retrats de tradicions i faules la millor moralitat de les quals és el seu bon humor. Són textos amb vocació de lectura universal, aptes per a tots els públics, però, a la vegada, n’hi ha que fan l’ullet al lector local, al “con- naisseur” de la història, els costums i la genealogia d’Arenys.

Com no podria ser d’altra manera, els contes de Pep Quintana reflecteixen la persona i el personatge de qui els ha escrits: un autor al qual li agrada tocar de peus a terra, sentir-se arrelat, diria que d’una forma tel·lúrica, a una geografia i a una història. Però, a la vegada, un autor que sovinteja, amb el cos i l’esperit, paisatges allunyats, cultures poc evolutives, homes i dones amb hàbits quotidians molt apartats dels d’Arenys-Sinera. Quintana, però, no es mou del balcó. Mira, observa, descriu i després ens explica tot el que ha vist amb amenitat i elegància."

Fragment del pròleg d'Agustí Pons.