Les "musiquetes" sonen en directe

En el marc del festival Cruïlla de Cultures que se celebra aquests dies a Mataró s'ha presentat l'espectacle Fem sonar les musiquetes, l'adaptació al directe del treball musical Musiquetes per la Bressola. Aquest projecte va néixer a partir de la proposta d'un CD de música infantil que servís per difondre l'activitat de les escoles de la Bressola a la Catalunya del Nord.

CREA'T ha participat des de l'inici en el projecte i hi ha aportat la part de comunicació i també tot el relacionat amb l'espai web i la dinamització del projecte telematic que s'ha generat des de musiquetes.cat.  El nivell de difusió a Internet és molt alt i el nombre de descàrregues de cançons, des de març de 2007, ja s'acosta a les 300.000.

Una de les apostes del projecte ha estat treballar amb llicències obertes (Creative Commons) tota la producció musical original i totes les aportacions que es generen al web. Aquesta opció de permetre l'ús liure, la còpia i la reutilització de les cançons ha permès tota mena de propostes i nous projectes. En aquest sentit es pot considerar que l'espectacle i la creació de la banda Fem sonar les musiquetes és fruit d'aquest procés obert i continuat de treball amb les musiquetes.

L'Oriol Ferran, soci de CREA'T, n'ha fet un apunt al seu bloc. I també se'n fan ressó els periodistes Saül Gordillo i Roger Palà.